Miten mukaan?

Partioon ovat tervetulleita kaikki. Koululaiset ja sitä vanhemmat ovat tervetulleita yksin, pienemmät lapset yhdessä vanhempien kanssa. Yläikärajaa ei ole ja aikuisenakin pääsee helposti mukaan.

Täytämällä liittymislomakkeen annat tietosi lippukunnalle ja lippukunnasta ollaan yhteydessä mahdollisimman pian. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä lippukunnanjohtajaamme tai johonkin muuhun johtajaan, jolta saat lisää tietoa. Yhdessä etsitään sinulle sopiva ryhmä, johon pääset mukaan.

Mikäli partiotoiminta ei ole ennestään tuttua, löydät lisää tietoa Suomen Partiolaisten sivuilta.
Alla on myös vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Milloin voi liittyä mukaan? Koska tahansa! Toimintavuosi alkaa syksyllä ja päättyy keväällä kesälomaan. Partio kulkee siis käsi kädessä koulun kanssa, mutta suurimmat ja hienoimmat leirit ja tapahtumat järjestetään koulujen loma-aikoina. Mukaan voi tulla koska tahansa, myös kesken toimintavuoden.

Paljonko partio maksaa? Partion jäsenmaksu vuonna 2017 Reippaissa Pojissa on 74 €. Erilaiset tapahtumat, retket ja leirit maksavat erikseen ja lisäksi kannattaa varautua ostamaan joitakin retkeilyvarusteita. Varusteita voi myös lainata kavereilta ja toimintaa voi tulla kokeilemaan veloituksetta. Jäsenmaksusta on myös mahdollista saada vapautus. Lisää tietoa saat olemalla yhteydessä lippukuntaan.

Voivatko aikuiset tulla mukaan? Jotta lippukunta voi järjestää toimintaa lapsille ja nuorille, tarvitaan vapaaehtoisia aikuisia. Aikuisena voit toimia ohjaajana viikkotoiminnassa tai retkipaikan isäntänä, kokkina retkillä tai saunamajurina leirillä. Aikaisempaa kokemusta partiosta ei tarvitse olla. Toiminta voi olla säännöllistä tai epäsäännöllistä, pitkäjänteistä tai projektiluontoista. Sopiva pesti sovitaan jokaisen kanssa henkilökohtaisesti. Mikäli olet käytettävissä, voit olla yhteydessä lippukunnanjohtajaan. Voit myös kertoa esimerkiksi oman lapsesi ryhmän johtajalle olevasi käytettävissä apuna retkillä. Kiitokseksi avustasi tarjoamme elämyksiä myös sinulle, merkityksellistä tekemistä hyvässä seurassa ja johtajahuoltoa.